De Filosofie van het GNU project

Deze directory bevat de filosofie van de Free Software Movement (Vrije Software Beweging). Dit beschrijft de reden waarom we het vrije besturingssysteem GNU ontwikkelen.

We hebben ook een lijst van Organisaties die zich inzetten voor vrijheid in computer- en andere vormen van elektronische communicatie.

Over vrije software

Vrije software is een zaak van vrijheid: mensen moeten software kunnen gebruiken op alle manieren die in sociaal opzicht nuttig zijn. Software is verschillend van materiële zaken zoals stoelen, boterhammen of olie, omdat het makkelijker verspreid én veranderd kan worden. Dit zorgt ervoor dat software nuttig is, en wij vinden dat gebruikers deze eigenschappen van software volledig moeten kunnen benutten.

Over het GNU project

Het licenseren van vrije software

Wetten en Geschillen

Terminologiëen en definities

De Verdediging van Vrijheid in Software

GIF-bestanden

Motivering

Toespraken en interviews (in omgekeerd-chronologische volgorde)

Ideëen van anderen

De artikelen hier genoemd zijn niet van het GNU project, maar ze gaan over vrije software, of aanverwante zaken, en we zijn het min of meer met ze eens.

Veel van de Organisaties die zich inzetten voor vrijheid in Computerontwikkelingen en Electronische communicatie hebben ook filosofische overtuigingen die de vrije software en aanverwante zaken steunen.

Diversen

Vertalingen

Vertalingen van deze pagina