Ajutând cu directorul de software liber al FSF

[ Engleză | Română ]


Directorul de software liber al FSF are nevoie de voluntari, atât pentru a îmbunătăți interfața către baza de date cât și pentru a gestiona informația în sine. Acestea sunt căile prin care puteți să vă implicați, de la ușor la dificil:

Raportarea erorilor

Dacă observați o eroare în baza de date, am aprecia dacă ne-ați aduce aceasta la cunoștință. Puteți face acest lucru trimițând un email la <bug-directory@gnu.org>. Vă rugăm includeți numele proiectului și câmpul care este incorect. Am aprecia dacă ați putea include de asemenea și informația corectă. Totuși aceasta nu este o cerință.

Raportarea noilor versiuni

Informațiile care sunt în mod special dificil de actualizat permanent sunt cele legate de versiuni. Dacă sunteți un autor sau un utilizator avid al unui anumit proiect și ați dori să fiți sigur că paginile sunt permanent actualizate, aceasta este relativ ușor de realizat. Subscrieți la lista de anunțuri și raportați fiecare nouă versiune așa cum am specificat mai sus.

Corectarea erorilor

Dacă ați dori să faceți mai mult decât să raportați eroarea, puteți deasemenea face corecția singuri. Directorul de date în sine este păstrat pe sistemul nostru savannah și puteți face un checkout cu CVS ca anonymous. Apoi puteți să ne trimiteți patch-ul pentru versiunea din CVS la <bug-directory@gnu.org>.

Dacă decideți să trimiteți un patch, vă rugăm să îl generați cu opțiunea -u sau, dacă aceasta nu este suportată de diff-ul d-voastră, cu opțiunea -C 3. Aceasta îl face mult mai ușor de citit pentru noi.

Dacă aveți de gând să faceți o mulțime de schimbări, puteți checkout informația din CVS urmând aceste indicații și folosind modulul directory.

Adăugarea de noi intrări

Dacă ați dori să adăugați o nouă intrare pentru un program care nu este deja în baza de date, puteți să o faceți completând formularul disponibil în modulul gnulist. Instrucțiuni pentru aceasta pot fi găsite în fișierul README în același modul. Trimiteți formularul completat la database@gnu.org.

Îmbunătățirea interfeței

Dacă ați dori să lucrați la interfață, veți găsi codul sursă în proiectul savannah Quagga și puteți checkout software-ul folosind CVS pentru a obține modulul quagga. Dacă doriți să testați schimbările, trebuie să obțineți modulul directory pentru a avea date de testat. Lucrurile interesante și curente se găsesc în subdirectorul src.


[ Engleză | Română ]


Înapoi la pagina GNU.

Întrebări despre FSF & GNU la gnu@gnu.org. Alte metode de a contacta FSF.

Comentarii despre aceste pagini de web la webmasters@gnu.org, trimiteți alte întrebări la gnu@gnu.org.

Copyright (C) 2001, 2002 Free Software Foundation, Inc., 51 Franklin St, Fifth Floor, Boston, MA 02110, USA

Traducere de: Laurențiu Buzdugan

Reproducerea exactă și distribuirea acestui articol în întregime este permisă pe orice mediu, cu condiția ca această notă să fie păstrată.

Actualizat la: $Date: 2005/05/05 19:37:11 $ $Author: novalis $